Grondwerken

Met het uitgebreid assortiment aan machines en vrachtwagens in diverse maten kunnen wij vele verschillende soorten grondwerk verrichten. Van het uitgraven van een oprit tot grote projecten in onder andere de woning- en wegenbouw.

Het uitgraven van kelders en funderingen voor de nieuwbouw van een huis of aanbouw is voor ons dagelijkse kost. Met een mobiele kraan kunnen uitstekend kelders uitgegraven worden, desgewenst kan de uitkomende grond afgevoerd worden. Een mini graver wordt gebruikt voor het uitgraven van de fundering. De mini graver maakt gebruik van verschillende bakken waardoor verschillende breedtes en dieptes van funderingen mogelijk zijn. Indien er nog bestaande opstand aanwezig is die gesloopt dient te worden voordat gestart kan worden met de nieuwbouw is het mogelijk dat wij dat tevens voor u verwijderen.

Een nieuwe bestrating voor uw oprit vraagt om een goede ondergrond. Immers wilt u van uw nieuwe bestrating lang kunnen genieten. Als eerste zal vaak de oude bestrating verwijderd moeten worden, waarna het uitgraven van de oprit kan plaatsvinden. Hierbij moet rekening gehouden worden met het peil van de bovenkant van de nieuwe bestrating, de dikte van de nieuwe bestrating en hoeveel korrelmix en straatzand u wilt toepassen. We zijn graag bereid u hierin te adviseren en het spreekt voor zich dat we alle beschreven werkzaamheden voor u kunnen verrichten. Indien u nog op zoek bent naar bestratingsmaterialen bezoek dan ook eens www.steengoednederland.nl 

Bij het aanleggen van een zwembad in uw achtertuin wordt u vaak geconfronteerd met het feit dat de toegang voor machines erg klein is. Met onze kleine mini graver kunnen we vanaf een toegang van 1 meter breed bij u terecht. Met behulp van een kleine laadschop en containers wordt het zwembad netjes voor u uitgegraven.

Indien u uw tuin wilt veranderen zult u ook vaak met bovenstaande beperkingen te maken krijgen. Ook hier kunnen we u van dienst zijn indien er een toegang is van 1 meter breed. Afvoer van groenafval en eventueel aanvoer van goede teelaarde kunnen wij natuurlijk ook voor u verzorgen.

Door de jarenlange ervaring in de woning- en wegenbouw heeft Theelen BV bij verschillende bedrijven een goede relatie opgebouwd. Met gepaste trots mogen we vermelden dat we bij vele projecten in Midden-Limburg betrokken zijn geweest.

Sloopwerk en grondwerk gaan vaak hand in hand samen, omdat er, voordat er gebouwd kan worden, vaak eerst gesloopt moet worden. Dit kan in het klein, bijvoorbeeld een garage, of in het groot, bijvoorbeeld een winkelpand of fabriek. Zeer belangrijk bij slopen is het apart houden en afvoeren van de vrijkomende afvalstoffen. Hiertoe kan gebruik gemaakt worden van een kraan uitgerust met een sorteerknijper. Voor de afvoer van afvalstoffen kan gebruik worden gemaakt van vrachtwagens en/of containers. Nadat de opstallen gesloopt zijn, leveren we het perceel op, zoals het met u is afgesproken. Het compleet slopen van opstallen van klein tot groot inclusief het afvoeren van de afvalstoffen kunnen we voor u, door de jarenlange ervaring, snel en vakkundig verzorgen.